Budi i ti karika u lancu zvanom Blockchain!

Budi i ti karika u lancu zvanom Blockchain!

Posted on Novosti

Studentska, neprofitna organizacija BEST Podgorica organizuje šesti po redu ljetnji akademski kurs na temu blockchain tehnologije pod nazivom ,,The Blockchain digital revolution”, na kome učestvuju 22 studenta sa različitih univerziteta u Evropi i određen broj studenata iz Crne Gore, za koje su prijave u toku.

Kurs je namijenjen svim studentima koji žele da, pored formalnog znanja stečenog na fakultetu, steknu i neka praktična znanja. Pohađanjem ovog kursa, učesnicima se pruža prilika da, uz konstantan nadzor domaćih i stranih predavača, nauče šta je to blockchain tehnologija, kako da pomognu i kako da pametno ulažu u njen razvoj.

Akademski dio kursa će trajati pet dana u periodu od 8. do 12. jula, a 22 studenta koja dolaze iz svih krajeva Evrope osim što će slušati predavanja uglednih predavača, biće u prilici da u preostala dva dana učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima među kojima su: obilasci nacionalnih parkova Skadarsko jezero i Lovćen, posjeta Njegoševom mauzoleju, obilazak Bokokotorskog zaliva kao i krstarenje istim. Jedan od najkarakterističnijih događaja koje kurs obuhvata jeste i internacionalno veče gdje učesnici kursa predstavljaju svoju zemlju, njenu kulturu, nacionalnu kuhinju kao i piće.

Prijave za učešće na kursu, kao i više informacija o samom događaju, mogu se pronaći na web stranici www.best.ac.me. Prijave za učešće su otvorene do 5. jula, a kurs je potpuno besplatan.