Novosti i događaji

Održana radionica: Kratko putovanje kroz Japan

Održana radionica: Kratko putovanje kroz Japan

Kreativno-edukativna radionica pod nazivom Kratko putovanje kroz Japan, koju je Razvojni centar udruženja Roditelji realizovao u saradnji sa Japanskim uglom, održana je u srijedu, 20.marta. Cilj radionice je bilo upoznavanje mališana sa novom kulturom, te podsticanje njihove znatiželje za nekim novim vještinama. Uz origami i […] Čitaj dalje »

Fondacija Prona u saradnji sa Ministarstvom nauke, uživo u emisiji Dnevna Soba na RTCG2

Fondacija Prona u saradnji sa Ministarstvom nauke, uživo u emisiji Dnevna Soba na RTCG2

U cilju podizanja naučne pismenosti Fondacija za promovisanje nauke PRONA u saradnji sa Ministarstvom nauke, svakog utorka u 16h u okviru emisije Dnevna Soba na RTCG2, prikazaće neke od prirodnih fenomena izvodeći eksperimente iz različitih naučnih oblasti. Ovog utorka Miloš i Andrijana prikazali su magični […] Čitaj dalje »

Lovćen i ove godine dom mladim naučnicima

Lovćen i ove godine dom mladim naučnicima

U organizaciji Fondacije za promociju nauke – PRONA, po jedanaesti put, u periodu od 16. do 18. marta održala se Zimska škola nauke na Ivanovim Koritima. Na školi je učestvovalo 19 polaznika, talentovanih učenika srednjih škola iz svih krajeva Crne Gore. Polaznici su u protekla […] Čitaj dalje »

Pogledajte sve novosti

Programi

Ljetnja škola o klimatskim promjenama – Planeta u tvojim rukama

Istraživački kamp Planeta u tvojim rukama, usmjeren je ka širenju svijesti o Crnoj Gori kao mogućem evropskom modelu održivog ekološkog razvoja. Učenici imaju priliku da se upoznaju sa izazovima u očuvanju životne sredine i biodiverziteta kao i osnove energetske efikasnosti i zelene energetike, arhitekture, proizvodnje […] Čitaj dalje »

Ljetnja škola nauke

Kao najznačajniji Pronin program, koji autentičnošću i kvalitetom privlači i međunarodnu pažnju, posebno se izdvaja Ljetnja škola nauke na Ivanovim Koritima, koju svakog ljeta pohađa 30 najboljih učenika generacije iz svih krajeva Crne Gore. Pored predavača iz zemlje i inostranstva, program realizuju i asistenti, studenti […] Čitaj dalje »

Nauka u pokretu – Festival nauke u deset gradova

Budući da mogućnost da prisustvuju Festivalu nauke imaju samo stanovnici Glavnog grada, Prona je inicirala projekat Nauka u pokretu, kojim se najinteresantniji sadržaji Festivala nauke Noć istraživača predstavljaju mladima  na sjeveru i jugu zemlje. Prona nastavlja projekat Nauka u pokretu i ove godine, namjeravajući da […] Čitaj dalje »

Festival nauke – Noć istraživača

Prvi festival nauke u Crnoj Gori je održan  2009, kada se Podgorica pridružila porodici od preko 200 evropskih gradova u kojima se posljednjeg petka u septembru  održavaju festivalske manifestacije pod nazivom ‘Noć istraživača’.  Kroz eksperimente, interaktivne prezentacije, radionice, otvorene laboratorije, naučne tribine, naučna predavanja i […] Čitaj dalje »

Istraživačka stanica Lovćen –Zimska škola nauke

  Uslijed nedovoljne naučne pismenosti građana Crne Gore i nezainteresovanosti mladih za prirodne nauke, Prona organizuje projekat Istraživačka stanica Lovćen – Zimska škola nauke. Predavači iz zemlje i svijeta, uz pomoć asistenata podučavaju mlade talente metodici naučno-istraživačkog rada, i podstiču njihov kreativni potencijal u pravcu […] Čitaj dalje »

Japanski ugao

Japanski ugao okuplja ljubitelje japanske kulture u Crnoj Gori i promoviše bogato nasljeđe ove daleke zemlje. Udruženje organizuje kurseve origamija, japanskog jezika, ikebane i kaligrafije, predavanja o japanskoj kulturi i politici, gastronomiji, izložbe, projekcije filmova… U Japanskom uglu se takođe možete informisati o stipendijama i […] Čitaj dalje »

International Conference on Quantum Coherent Phenomena at Nanoscale Milocer , Montenegro, September 4-9, 2016.

Fondacija za promovisanje nauke Prona
Montenegrin Science Promotion Foundation

Fondacija PRONA (Montenegrin Science Promotion Foundation) je osnovana 2004. godine, kao nevladina organizacija koja ima za cilj da:

• Popularizuje nauku;
• Unapređuje naučno-istraživački rad;
• Podstiče tehnološki razvoj;
• Vrši međunarodnu razmjenu istraživača i studenata;
• Afirmiše mlade naučne talente;
• Unapređuje informisanje u nauci putem odgovarajućih medijskih formi;
• Aktuelizuje primjenu naučnih rezultata u praksi;
• Organizuje stručne i popularne skupove;
• Osniva naučne centre u saradnji sa vodećim akademskim institucijama u svijetu;
• Učestvuje u međunarodnim naučnim inicijativama;
[...] Čitaj dalje...

Naučne Novosti

Naucne Novosti

Kliknite na logo iznad!

International Conference on Quantum Coherent Phenomena at Nanoscale Milocer , Montenegro, September 4-9, 2016.

Stipendije

Stipendije za Champion Academy u Japanu

Stipendije za Champion Academy u Japanu

Otvoren je poziv za prijavu na stipendije na Sportsku akademiju u Japanu, za sve srednjoškolce (15 do 19 godina starosti). Konkurs je otvoren do nedelje, 9.septembra. Više informacija na adresi: http://wa-essence.com/wachampionacademy/home/ Aplikacionu formu (koja se može skinuti sa prethodno navedene adrese) poslati na info@prona.org

SUPERNANOTECH

SUPERNANOTECH

Želiš karijeru u nanotehnologijama? Programom jačanja ljudskih resursa za istraživanje u Crnoj Gori i vodećim međunarodnim naučnim centrima, Fondacija Prona poziva mlade istraživače da se prijave na konkurs za podršku u istraživanjima u oblastima nanotehnologija uključujići superprovodnost, kvantne kompjutere, nanoelektroniku, nanomagnetizam, nanooptiku, detektore, hemiju kondenzovanog […] Čitaj dalje »

Javni poziv Ministarstva nauke za stipendije za doktorska istraživanja

Javni poziv Ministarstva nauke za stipendije za doktorska istraživanja

Ministarstvo nauke podsjeća zainteresovane studente i mentore na Javni poziv za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori u 2018 / 2019 godini. Cilj ovog Javnog poziva je jačanje ljudskih resursa za istraživanje, inovacije i konkurentnost, povećanje broja mladih istraživača na univerzitetima […] Čitaj dalje »

Pogledajte sve iz kategorije stipendije

Pratite nas na: