Istraživačka stanica “Lovćen” LJETNJA ŠKOLA NAUKE, 17 – 23. 08. 2014.

Istraživačka stanica “Lovćen” LJETNJA ŠKOLA NAUKE, 17 – 23. 08. 2014.

Posted on Ljetnja škola nauke, Novosti

Nauka je tvoj  izbor,  želiš da dopuniš znanje i broj prijatelja?

 

Ljetnja škola se tradicionalno, već sedmi put organizuje na Ivanovim Koritima. Tokom prethodnih godina, naše ljetnje škole su pohađali najtalentovaniji srednjoškolci i osnovci Crne Gore. Škole su bile tematske, bavili smo se temama kao što su superprovodnost, biofizika i eksperimenti u fizici. Među predavačima bili su mnogi domaći profesori, kao i gosti sa poznatih univerziteta i naučnih institucija, uključujući Kembridž, Oksford, Harvard i Rusku akademiju nauka.

 

Ljetnja škola je otvorena za sve mlade ljude zainteresovane za prirodne nauke. Oblici eksperimentalnog i samostalnog rada omogućavaju  im da budu u direktnom kontaktu sa naukom.

 

Da ne bude zabune: očekujemo od vas da radite dosta. Svakodnevno ćete imati praktikume u trajanju od četiri sata, predavanja i  zadatke za samostalan rad. Tokom škole ćete održati i neko izlaganje o onome što ste naučili.

Kako je moderna nauka postala timski sport, nije dovoljno samo da Vi budete uspješni – potrebno je imati i uspješne prijatelje. Zato – biće dosta vremena za druženje. Tokom  dana ćete imati organizovane sportske aktivnosti, takmičenja u znanju i duge šetnje po Lovćenu. Uveče ćete moći da gledate film u sali za predavanja, da opet učestvujete u nekim grupnim aktivnostima, ili da jednostavno provodite vrijeme s društvom ispred odmarališta, uz pjesmu i gitaru. Biće organizovan i izlet na obalu, zato ne zaboravite da ponesete kupaći. Atmosferu koja vlada na ljetnjim školama najbolje Vam mogu dočarati fotografije na našem sajtu.

 

Između svih prijava koje nam  stignu, biraćemo trideset polaznika. Mi u Proni smo uvjereni da su svi, koji su stigli dotle da budu polaznici Ljetnje škole, svojim  radom i uspjesima zaslužili da budu tu. Zato je Ljetnja škola, uključujući hranu i smještaj, besplatna.

 

Popunjen aplikacioni formular, motivaciono pismo i preporuku nastavnika poslati na e-mail adresu:
info@prona.org

formular (2)

praktikumi