Istraživačka stanica “Lovćen” 2015 PLANETA U TVOJIM RUKAMA i LJETNJA ŠKOLA NAUKE

Istraživačka stanica “Lovćen” 2015 PLANETA U TVOJIM RUKAMA i LJETNJA ŠKOLA NAUKE

Posted on Ljetnja škola nauke, Planeta u tvojim rukama, Novosti

Ljetnja škola nauke se tradicionalno, već osmi put organizuje na Ivanovim Koritima. Škole će biti tematske, obrađivaće se teme kao što su: superprovodnost, biofizika, nanotehnologije, i dr. Među predavačima će biti mnogi domaći profesori, kao i gosti sa poznatih univerziteta i naučnih institucija.

Ljetnja škola  okuplja mlade ljude zainteresovane za prirodne nauke. Oblici eksperimentalnog i samostalnog rada omogućavaju  im da budu u direktnom kontaktu sa naukom.

Od učenika se očekuje  disciplinovan rad. Učesnici škole će svakodnevno imati praktikume u trajanju od četiri sata, predavanja i  zadatke za samostalan rad. Tokom škole je predviđeno i izlaganje o onome što su učenici naučili.

Kako modernu nauke karakteriše multidisciplinarnost i timski rad, nije dovoljno samo biti uspješan– potrebno je imati i uspješne prijatelje. U toku trajanja Škole predviđeno je mnogo vremena za druženje.  Učenici će tokom dana  imati organizovane sportske aktivnosti, takmičenja u znanju i duge šetnje po Lovćenu. Uveče je planirana projekcija  filma u sali za predavanja, ili ostavljena mogućnost da učesnici Ljetnje škole jednostavno provode vrijeme s društvom ispred odmarališta, uz pjesmu i gitaru. Uz to, biće organizovan i izlet na obalu i posjeta NP Lovćen.  Atmosferu koja vlada na Ljetnjim školama najbolje Vam mogu dočarati fotografije na našem sajtu.

Ljetnja škola nauke, uključujući hranu i smještaj, je besplatna.

Termini održavanja Proninih škola su sljedeći:

Planeta u tvojim rukama , 12-16. 8. 2015,

Ljetnja skola nauke,  16-22. 8. 2015.