Konkurs za Ljetnju školu nauke 2016

Konkurs za Ljetnju školu nauke 2016

Posted on Ljetnja škola nauke, Novosti

Nauka je tvoj izbor,  želiš da dopuniš znanje i broj prijatelja?

Ljetnja škola se tradicionalno, već deveti put, organizuje na Ivanovim Koritima od 16-22. avgusta.

Tokom prethodnih godina, naše ljetnje škole su pohađali najtalentovaniji srednjoškolci i osnovci Crne Gore. Među predavačima bili su mnogi domaći profesori, kao i gosti sa poznatih univerziteta i naučnih institucija, uključujući Kembridž, Oksford, Harvard, Rusku akademiju nauka, univerzitet Lomonosov…

Ljetnja škola je otvorena za sve mlade ljude zainteresovane za prirodne nauke. Oblici eksperimentalnog, teorijskog i samostalnog rada omogućavaju im da budu u direktnom kontaktu sa naukom.

Da ne bude zabune:  očekujemo od vas da radite dosta. Svaki dan ćete imati praktikume u trajanju od četiri sata, predavanja i  zadatke za samostalni rad.

Kako je moderna nauka postala timski sport, nije dovoljno samo da Vi budete uspješni – potrebno je imati i uspješne prijatelje. Zato – biće i vremena za druženje. Tokom dana ćete imati organizovane sportske aktivnosti, šetnje po Lovćenu i vrijeme za odmor. Uveče ćete moći da gledate film u sali za predavanja, da opet učestvujete u nekim grupnim aktivnostima, ili da jednostavno provodite vrijeme s društvom ispred odmarališta, uz pjesmu i gitaru. Atmosferu koja vlada na Ljetnjim školama najbolje Vam mogu dočarati fotografije sa naše Fejsbuk stranice.

Mi u Proni smo uvjereni da su svi koji su stigli dotle da budu polaznici Ljetnje škole, svojim  radom i uspjesima zaslužili da budu tu. Zato je Ljetnja škola, uključujući hranu i smještaj, besplatna.

Da biste konkurisali za mjesto polaznika na Ljetnjoj školi 2016. potrebno je da:

 

  1. Popunite aplikacioni formular

Formular

2. Pošaljete motivaciono pismo

3. Pošaljete preporuku nastavnika iz oblasti za koju se prijavljujete

4. Pošaljete dokaze o dostignućima navedenim u formularu i pismu (diplome, uvjerenja…).

 

Uputstvo za slanje navedenih dokumenata nalazi se na početnoj stranici formulara.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Školom ili prijavom, obratite se na mejl: konkurs@prona.org

Konkurs traje do 1. juna