Poziv za učešće na festivalu nauke ’Noć istraživača’ 2013.

Poziv za učešće na festivalu nauke ’Noć istraživača’ 2013.

Posted on Festival nauke - Noć istraživača, Novosti

Pozivamo sve istraživačke timove iz javnih i privatnih ustanova i preduzeća u Crnoj Gori da se prijave za učešće na petom festivalu nauke ’Noć istraživača’ koji će se održati 27. septembra ove godine. Centralna manifestacija biće u Podgorici, u prostoru Atlas Capital Centra, u organizaciji Fondacije za promovisanje nauke ’PRONA’, Prirodnjačkog muzeja Crne Gore i Ministarstva nauke, u okviru Otvorenih dana nauke, 23-27. 09. 2013. Prethodnih godina Noć istraživača je privlačila veliki broj posjetilaca, posebno mladih. Veliki publicitet očekujemo i ubuduće jer je ova tradicionalna manifestacija prepoznatljiva po originalnosti i zabavnom načinu predstavljanja nauke.

 

Učešće u segmentu programa „Eksperimenti uživo“ mogu prijaviti istraživački timovi spremni da na atraktivan način predstave svoj rad široj javnosti, naročito mladima. Poželjno je da prezentacija omogućava ne samo posmatranje nekog fenomena iz naučne ili tehnološke oblasti, već kompletan doživljaj, čulni i saznajni, kroz neposredno učešće u eksperimentu, nova iskustva.

 

Iskaz o zainteresovanosti za učešće na festivalu potrebno je poslati na e-mail, prijava@festivalnauke.me, do 1. 09. 2013. Prijava mora sadržati naziv i opis postavke, učesnike, opis moguće interakcije sa posjetiocima, kratko obrazloženje zašto je postavka interesantna široj publici, te koje prostorne i tehničke uslove zahtijeva.

 

Prijave istraživačkih timova podložne su programskoj selekciji kako bi se zadovoljili kriterijumi organizatora i zahtjevi evropskog projekta u okviru kojeg se ’Noć istraživača’ realizuje.

PRIJAVNI OBRAZAC ZA IZLAGAČA_Noc istrazivaca 2013.