Svečano otvaranje Japanskog ugla u Podgorici

Svečano otvaranje Japanskog ugla u Podgorici

Posted on Japanski ugao, Novosti

U utorak, 13. juna 2017. u 12 časova u Podgorici Đuići Takahara, ambasador Japana i Jovan Mirković, ambasador Crne Gore u Japanu svečano će otvoriti Japanski ugao koji se nalazi na adresi Ulica Studentska 10/29.

Cilj Japanskog ugla će biti da građanima Crne Gore pruži bolji uvid u Japan, da ih upozna sa bogatom kulturnom baštinom Japana, razlikama i sličnostima dva naroda, a sve u cilju boljeg razumevanja Japana i japanske kulture.

Istovremeno, Japanski ugao će se potruditi da doprinese daljem jačanju ukupne saradnje između dve zemlje, pre svega pružanjem informacija o uslovima rada, učenja i usavršavanja u Japanu, dok će sa druge strane Japanci imati priliku da se u njemu informišu o Crnoj Gori, njenoj kulturnoj baštini, prirodnim resursima i ekonomskim potencijalima.

U znak podrške radu Japanskog ugla u Podgorici, Ambasada Japana će na ceremoniji donirati 80 knjiga o različitim oblastima u vezi sa Japanom.

U pitanju su knjige koje su bile izložene na štandu Ambasade Japana na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji se održao u oktobru 2016. godine.