Završena Ljetnja škola nauke

Završena Ljetnja škola nauke

Posted on Ljetnja škola nauke

U organizaciji Fondacije za promovisanje nauke PRONA, na Ivanovim Koritima 11. 08. 2018, završena je  XI Istraživačka stanica “Lovćen”, XI Ljetnja škola nauke.

Kroz istraživački kamp koji se tradicionalno organizuje na Lovćenu, do je sada prošlo 600 mladih talenata uz učešće preko 300 predavača iz zemlje i svijeta, iz prestižnih naučnih centara – Harvarda, Lomonosova, Kembridža, Tokija, Karslruea, Stenforda, Vajsmana, Berklija, Oksforda… Kamp je besplatan za sve učenike, a predavači, asistenti i aktivisti su angažovani pro bono.

Istraživčka stanica „Lovćen“ unaprjeđuje naučnu pismenost mlade populacije, osnažuje mlade da se posvete aktivnom izučavanju fundamentalnih nauka i inženjeringu i doprinosi da budu konkurentniji vršnjacima u svijetu. Najbolji učenici iz svih krajeva Crne Gore imali su priliku da kroz predavanja, radionice, eksperimentalne praktikume, aktivni samostalni rad, kvizove, dokumentarne filmove, panel diskusije, izlete i različite društvene aktivnosti, upoznaju izazove savremene nauke i tehnologije i osnove istraživačkog rada.