Istraživačka stanica “Lovćen” LJETNJA ŠKOLA NAUKE, 18 – 24. 08. 2013.

Posted on Ljetnja škola nauke, Novosti

Zainteresovani ste za nauku?  Željni ste sticanja novih znanja i prijateljstava?  Prijavite se na Ljetnju školu nauke.

 

Ljetnja škola se tradicionalno, već šesti put, organizuje na Ivanovim Koritima. Tokom prethodnih godina, naše ljetnje škole su pohađali najtalentovaniji srednjoškolci i osnovci Crne Gore. Škole su bile tematske, bavili smo se temama kao što su superprovodnost, biofizika i eksperimenti u fizici. Među predavačima bili su mnogi domaći profesori, kao i gosti sa poznatih univerziteta i naučnih institucija, uključujući Kembridž, Oksford, Harvard i Rusku akademiju nauka.

 

Ljetnja škola je otvorena za sve mlade ljude zainteresovane za prirodne nauke. Oblici eksperimentalnog i samostalnog rada omogućavaju im da budu u direktnom kontaktu sa naukom. Po prvi put će ove godine biti održan i praktikum iz medicine koji će upotpuniti širok spektar oblasti kojim se polaznici bave na Ljetnjoj školi.

 

Da ne bude zabune: očekujemo od vas da radite dosta. Svakodnevno ćete imati praktikume u trajanju od četiri sata, predavanja i zadatke za samostalan rad. Tokom škole ćete održati i neko izlaganje o onome što ste naučili.

 

Kako je moderna nauka postala timski sport, nije dovoljno samo da Vi budete uspješni – potrebno je imati i uspješne prijatelje. Zato – biće dosta vremena za druženje. Tokom dana ćete imati organizovane sportske aktivnosti, takmičenja u znanju i duge šetnje po Lovćenu. Uveče ćete moći da gledate film u sali za predavanja, da opet učestvujete u nekim grupnim aktivnostima, ili da jednostavno provodite vrijeme s društvom ispred odmarališta, uz pjesmu i gitaru. Biće organizovan i izlet na obalu, zato ne zaboravite da ponesete kupaći. Atmosferu koja vlada na ljetnjim školama najbolje Vam mogu dočarati fotografije na našem sajtu.

 

Između svih prijava koje nam stignu, biraćemo trideset polaznika. Mi u Proni smo uvjereni da su svi, koji su stigli dotle da budu polaznici Ljetnje škole, svojim radom i uspjesima zaslužili da budu tu. Zato je Ljetnja škola, uključujući hranu i smještaj, besplatna.

Popunjen prijavni list, kopije svjedočanstava, motivaciono pismo i preporuku poslati na e-mail adresu:
info@prona.org